Keresés...

Új kinevezések a Microsoft vezetőségében

Július elejétől Bábel Gabriella veszi át a Microsoft Magyarország nagyvállalati üzletágának vezetését, az ő helyére pedig Szabó Péter érkezik az Unilevertől.


Bábel Gabriella vezeti a Microsoft nagyvállalati üzletágát július 1-jétől. Gabriella 2001-ben csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához, és 2007-től a nagyvállalati üzletág telekommunikációs szegmensének élén állt, majd öt éve a lakossági üzletágért felelős regionális csapathoz csatlakozott, és 2013-tól vezette itthon azt. 2014-ben a teljesítményéért Platinum Club tagságot érdemelt ki a cégtől, majd 2015-ben megkapta a világszinten legkiválóbb vezető a lakossági üzletágban Polaris díjat.

A lakossági üzletág vezetését Szabó Péter veszi át július 15-től. Péter 17 éves szakmai tapasztalattal, FMCG területről érkezik a vállalathoz. Korábban az Unilevernél dolgozott, ahol az utolsó három évben az Unilever Horvátország, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina vezetője volt.

Bábel Gabriella új pozíciójában is hangsúlyosnak tartja a felhőmegoldásokat és a mobilitást a munkavégzés minden területén, hiszen ezek nagyban járulnak hozzá a nagyvállalatok versenyképességéhez.

„A Microsoft mindenekelőtt felhőalapúnak és mobilnak látja a világot. Ez azt jelenti, hogy akármilyen eszközhöz is nyúlunk, mindig ugyanahhoz a teljes értékű szolgáltatáshoz férünk hozzá, és mindig éppen onnan folytathatjuk amit épp csináltunk, ahol a másik kütyünkön abbahagytuk. Legyen szó akár a hivatásunkról, akár a családdal töltött időröl A „röghöz kötöttségnek” ezt a felszámolását, a technikai korlátok alól való teljes felszabadulást pedig a Microsoft felhője teszi lehetővé. Ezért is beszélünk mi erről a két trendről – a mobilitásról és a felhőről – mindig együtt, egymástól elválaszthatatlanul.” – hangsúlyozta Bábel Gabriella.

A korábbi munkahelyén gyakran országok között ingázó Szabó Péter saját tapasztalataiból is tudja, hogy az idő hatékony beosztását segítő eszközök hogyan járulnak hozzá a produktivitáshoz.

„Az új Microsoft célja az, hogy még produktívabbá tegye a felhasználóit és segítsen nekik a lehető legtöbbet kihozni az idejükből. Ezért a vállalat olyan megoldásokat és eszközöket alkot, amelyek lebontják a munka és a magáncélú használat közötti különbséget. Ez az új irány rendkívül izgalmas, és ezért nagyon örülök, hogy ehhez a csapathoz csatlakozhatok!” – tette hozzá Szabó Péter.

Július elejétől Bábel Gabriella veszi át a Microsoft Magyarország nagyvállalati üzletágának vezetését, az ő helyére pedig Szabó Péter érkezik az Unilevertől.
 
Elejére!